Wilde Vaart

  • Leeftijd: 16 – 18 jaar
  • Opkomst: vrijdagavond van 20:00 tot 23:00
  • Activiteiten: van alles wat, als het maar leuk is!

Deze speltak is voor jongeren van 16 tot en met 18 jaar. De opkomsten worden wekelijks op vrijdagavond van 20:00 tot 23:00 gehouden, maar vaak is het zo gezellig dat er wordt door gegaan tot in de late uurtjes. De Wilde Vaart-leden zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van hun opkomsten. Hierbij worden zij ondersteunt door de begeleiding. De opkomsten lopen uiteen van filmavond tot pionieren en van een pokertornooi tot primitief koken. Feestdagen zoals sinterklaas en carnaval worden tijdens opkomsten op een bijzondere manier gevierd.

Daarnaast heeft de Wilde Vaart een eigen lelievlet genaamd “De Stûmpert”. De Wilde Vaarders zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de boot. In het zomerseizoen wordt deze gebruikt om te zeilen. Soms op de vrijdagavond, maar vooral tijdens het zomerkamp. Tijdens het kamp varen ze een rondje door Nederland of ze beginnen op de locatie van het zeeverkennerskamp en varen dan terug. Onderweg leggen ze aan op verschillende plaatsen, blijven daar langer of korter en doen daar verschillende activiteiten. Daarna wordt er geslapen in tenten of in de boten. Het doen van boodschappen, het koken, het beheren van de kas, alles wordt door de leden zelf geregeld. Natuurlijk houdt de begeleiding wel een oogje in het zeil.

Naast kamp worden ook verschillende activiteiten gedaan, zoals een gezellig weekend weg of het organiseren van de traditionele Oranjerats. Hierbij worden zij natuurlijk weer ondersteund door de begeleiding.

Dus lijkt het jou leuk om lid te worden van de Wilde Vaart of meer informatie?
Neem dan contact op met:
Joris van Rodijnen