Loodsen

  • Leeftijd: 18 – 26 jaar
  • Opkomst: vrijdagavond vanaf 21:00
  • Activiteiten: van alles wat, activiteiten organiseren, gezelligheid!

De loodsen zijn geheel zelfstandig, geen leiding of begeleiding meer. Ze zijn dus zelf verantwoordelijk voor de invulling van hun opkomsten. Iedere zaterdag komen ze bij elkaar om een lekker pilsje te drinken en natuurlijk voor een gezellig praatje, maar deze opkomsten worden ook afgewisseld met activiteiten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de contributie, maar de leden doen zelf ook van alles om extra geld te verdienen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld flyeren voor activiteiten in de gemeente Oss of glazen ophalen tijdens zo’n evenement. Dit soort dingen zijn gezellig EN het leveren geld op! Zo wordt het mogelijk gemaakt om bijzondere programma’s te draaien die wat duurder zijn, zoals paintballen of lekker barbequen op het water. Officieel duurt de opkomst tot 23.00, maar vaak is het zo gezellig dat er wordt door gegaan tot in de late uurtjes.

Uiteraard moet er in de winter ook af en toe aan de boten gewerkt worden. In de zomer maken de loodsen namelijk ook gebruik van de lelievletten en ‘de Vivit’. De Vivit is een lelieschouw en de trots van de Boekaniers en onze vloot. Aan het zomerkamp kan een verschillende invulling gegeven worden. De laatste jaren hebben de loodsen voor een weekje zeilbootjes gehuurd in Friesland en zijn ze van haven naar haven gevaren. Ook het ontdekken van het uitgaansleven is een belangrijk onderdeel! Verder zijn de loodsen ook vertegenwoordigd op het NaWaKa 2003, daar zijn ze actief geweest als medewerker. Na het kamp geniet iedereen van de zomervakantie en in september start dan weer het nieuwe seizoen.

De loodsen zijn erg belangrijk voor het draaien van de Dorus Rijkersgroep. De meeste stafleden van de welpen, zeeverkenners en Wilde vaart zijn tevens loods en ook de meeste commissies worden door hen gevormd.

Wil je lid worden van de Loodsen of meer informatie?
Neem dan contact op met:
Bastiaan Haring